Čubrilović zaokružuje osnivanje odbora

Tomislav Prpoš predsjednik prijedorskog DEMOS-a

  • 01.03.2019. 20:19

Tomislav Prpoš, jedan od osnivača DNS-a, dugogodišnji visoki funkcioner i jedan od najprepoznatljivijih političara te stranke, večeras je u Prijedoru izabran za predsjednika prijedorskog i regionalnog odbora Demokratskog saveza (DEMOS), političke partije nastale raskolom u DNS-u.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo što ova stranka u Prijedoru ima podršku. 

"Znamo da je ovdje dugo godina na vlasti praktično jedna politička opcija, da su građani vezani na ovaj ili onaj način, ali ljudi koji su se odlučili za ovaj korak imaju podršku među građanima Prijedora. Nadam se da će to biti jedna uspješna politička organizacija", rekao je Čubrilović. 

On je najavio da će se prava vrijednost DEMOS-a pokazati na narednim lokalnim izborima i da bi do kraja marta trebalo da se potpuno zaokruži osnivanje odbora po lokalnim zajednicama. 

"Hoćemo da pokažemo da su pogriješili oni koji su nas isključili iz stranke", poručio je Čubrilović u obraćanju izbornoj skupštini. 

Član Gradskog odbora DEMOS-a Prijedor Ranko Kolar rekao je da niko nije očekivao ovoliko punu salu kina "Kozara" u Prijedoru. Kolar je napustio Socijalističku partiju i formalno je samostalni odbornik u Skupštini grada Prijedora, a djeluje u skladu s politikom DEMOS-a. 

"Jedan broj članova SP-a je sigurno došao za mnom i još očekujem da će doći. Nikoga nisam zvao, da ne bih slabio Socijalističku partiju. To mi nije cilj", rekao je Kolar. 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać rekao je da prijedorski DEMOS prolazi sada kroz ono što je SNSD prošao 1999. godine ,jer u to vrijeme kad se učlanio u SNSD u njegovom selu se nije smjela spomenuti ta stranka. 

"Zato, čestitam na hrabrosti i odvažnosti da idete svojim putem. Vi večeras šaljete poruku da imate jasan stav", poručio je Bursać i dodao da se ovih dana dešavaju političke promjene u Prijedoru i da je DEMOS dobrodošao u grupaciju okupljenu oko SNSD-a. 

Milan Tubin, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor (iako o toj funkciji ne postoji saglasnost većine članova odbora) rekao je da je SDS večeras dobio velikog političkog prijatelja u Prijedoru i nekoga s kim će graditi budućnost u ovom gradu. 

"Svi skupa treba da krenemo naprijed i nadam se da ćemo imati neke promjene do kraja ovog mjeseca. Potrebno nam je da promijenimo političku sliku Prijedora, jer je ovo grad treći po velični, a po razvoju, možda, deseti. Mi ga moramo vratiti na mjesto koje mu pripada, a to je odmah iza Banjaluke", poručio je Tubin. 

Predsjednik prijedorskog Odbora Ujedinjene Srpske Nenad Mejakić pozvao je DEMOS da stane uz blok partija koje se zalažu za što bolju sliku Prijedora i za bolje sutra naroda. 

"Predajem vam titulu najmlađe srpske politčke partije u Prijedoru", poručio je Mejakić. 

Izbornoj skupštini prijedorskog DEMOS-a prisustvovali su predstavnici prijedorskih odbora SNSD-a, SDS-a, PDP-a i Ujedinjene Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dražen Vrhovac i Dragoslav Kabić, funkcioneri DEMOS- a Goran Bosančić i Damir Ćopić, te Predrag Starčević, jedan od četiri odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora za koje su mediji danas izvijestili da su napustili klub stranke sa čije liste su izabrani na posljednjim lokalnim izborima. 

Osim predsjednika, izabrani su i članovi Gradskog odbora, te statutarna komisija i nadzorni odbor.  

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија