Dan Republike

Tomaš: Prnjavorčani ugradili živote u stvaranje Srpske

  • 08.01.2019. 17:34

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je danas na prijemu povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske da je ova opština dala nemjerljivu žrtvu za stvaranje Srpske, jer je 626 boraca ugradilo svoj život u temelje otadžbine.

Tomaš je naveo da je Prnjavor druga opština u Republici Srpskoj po broju stradalih, ukoliko se taj podatak posmatra u odnosu na ukupan broj stanovnika. 

"Te ljude, njihovu žrtvu, njihova djela ne smijemo nikada zaboraviti, jer su oni stvarali Republiku Srpsku, a najmanje što mi možemo uraditi jeste da damo sve od sebe da postojanje Srpske nikada ne dođe u pitanje", rekao je Tomaš. 

On je pozvao sve građane, kao i sve subjekte, posebno političke, da budu jedinstveni u ostvarivanju ciljeva koji su važni za opstanak Republike Srpske. 

"Ono što mi na lokalnom nivou možemo posebno da radimo jeste da izgrađujemo našu opštinu, da mi sami budemo bolji jer na taj način najbolje doprinosimo razvoju i opštine i Srpske", istakao je Tomaš. 

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić čestitao je 9. januar svim stanovnicima Prnjavora i cijele Republike Srpske. 

"Želim da još mnogo godina ovaj dan slavimo u zdravlju, sreći, zadovoljstvu i napretku. Republika Srpska je zavjet koji svi treba da čuvamo i poštujemo", poručio je Simić. 

Povodom Dana Republike Srpske sutra će u 10.00 časova na Vučijaku u Spomen-hramu biti služena liturgija i parastos za poginule borce, a veći broj delegacija položiće vijence na spomen-obilježje. 

Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić posjetili su danas porodilište prnjavorskog Doma zdravlja gdje su darivali dukat Igoru Cvijetiću, prvorođenoj ovogodišnjoj bebi na području ove opštine.

Tomaš je podsjetio da opština godinama daruje prvu rođenu bebu u novoj godini u prnjavorskom porodilištu. 

"Beba je jedan od najljepših poklona za praznike, prije svega porodici Cvijetić, ali i cijeloj opštini Prnjavor. Ovo je i još jedan od razloga zašto treba da uložimo dodatne napore da porodilište u Prnjavoru opstane", rekao je Tomaš. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.