Virus korona

Testirana 403 uzorka: Zaraženih 38, najviše iz Banjaluke

10:34, 29.03.2020.
Izvor: ATV
Od testiranih 403 uzorka, na virus korona pozitivno je 38 osoba, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, a najviše ih dolazi iz Banjaluke.

"U posljednja 24 časa testirano je ukupno 403 uzorka, potvrđeno je 38 novih slučajeva zaraze na korona virus. Tako da konstatujem da imamo ukupno 200 slučajeva zaraženih", rekao je Šeranić.

Najviše ih je iz Banjaluka 29, dvoje iz Laktaša, dvoje iz Kneževa i po jedno iz Gradiške, Kotor Varoši, Teslića i Prnjavora.

Sa novim podacima, broj zaraženih osoba iz Banjaluke povećan je na 133 osobe.

"Uglavnom se radi o porodičnim klasterima, što se ciljano rade da se te osobe izdvajaju u karantinski smještaj", kaže Šeranić.

Šeranić je potvrdio i da su na Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka zaražena dva medicinska radnika, ali da su svi kontakti testirani.

"S obzirom na potvrđen slučaj kolege sa Kliničkog centra, urađeni su svi kontakti kako pacijenata koje je pregledao, tako i kolega sa kojima je radio u tom periodu, i tu imamo potvrdu da su dva radnika iz UKC-a pozitivni na virus korona. Radi se o jednoj doktorici i jednoj sestri koji su radili u smjeni sa kolegom koji je zaražen virusom korona", rekao je Šeranić.