Stigli iz Francuske

Teslić: Studenti dobro i u dobrim uslovima

  • 06.04.2020. 19:35

Dobro se osjećamo. Srećni smo što smo konačno stigli u svoju zemlju, to je poruka studenata iz Srpske koji susmješteni u karantin u hotelu "Posavina" u "Banji Vrućici".

Oni su danas iz Francuske, gdje su boravili na razmjeni studenata, doputovali na granični prelaz u Brod. Tu su testirani, a potom prevezeni u karantin u Tesliću. 

"Prekjuče smo krenuli iz Pariza i danas smo stigli ovdje. Zdravstveno se osjećam dobro, nadam se da će sve biti dobro. Trenutno sam jako srećan što sam u svojoj zemlji. Nadam se da će ovo što prije da se završi i da će imati pozitivan ishod", rekao je Nikola Milićević, student. 

To je druga grupa studenata koja je stigla u karantin u "Banju Vrućicu". Šest studenata koji su prije nekoliko dana tu smješteni, stigli su sa studentske razmjene iz Njemačke. Sve to zahvaljujući dobroj saradnji republičkog Štaba za vanredne situacije i rukovodstva "Banje Vrućice". 

"Saradnja Republičkog štaba za vanredne situacije i komadanta odnosno predsjednice Republike Srpske i gospodina Bogdanića pružili su priliku i ovaj put da sedam studenata iz Francuske budu smješteni u ovom objektu. Mislim da iskustva koja već imaju studenti koji su prije par dana smješteni ovdje su pozitivina", istakao je Milan Novitović, načelnik Štaba za vanredne situacije Republike Srpske. 

"Juče u ranim jutarnjim satima mene je kontaktirao jedan naš student iz Teslića i rekao da kreću u 12 sati iz Priza. Ja sam se obratio gospodinu Novitoviću da nađemo način i oni lakše dođu u Republiku Srpsku. Zahvaljujući njemu i njegovom angažovanju oni su ovdje u "Banji Vrućici". Mi sada imamo 13 studenata koji su ovdje smješteni i o kojima ćemo voditi računa kao o svojoj djeci", naglasio je Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", Teslić. 

Osim 13 studenata, u karantinu u hotelu "Posavina" smješteno je 83 Teslićana koji su u Srpsku doputovali iz inostranstva. Svi korisnici karantina svakodnevno su pod zdravstvenim nadzorom ljekara iz lokalnog doma zdravlja i svi se dobro osjećaju. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.