ATV nezvanično saznaje

Teslić: Policija izuzela dokumentaciju iz arhiva Doma zdravlja

  • 10.09.2020. 19:12

Policija je izuzela dokumentaciju iz arhiva teslićkog doma zdravlja. Kako ATV nezvanično saznaje, sporne su javne nabavke tokom mandata SDS-ovog direktora te ustanove Mladena Kovanušića. Izuzeto je, kako nezvanično saznajemo, više od 20 predmeta o postupcima javnih nabavki koje se odnose na radove na objektima te nabavku opreme.

"Da, istina je da su policijski službenici PU Doboj, a po nalogu Okružnog tužlaštvaDobojizuzlei određenu dokumentaciju i zarhiva doma zdravlja. Sve to u vezi sa negativnim revizorskim izvještajem za 2017. Godinu o radu i poslovanju doma zdravlja", rekao je Srđan Danilović, direktor Doma zdravlja "Sveti Sava" Teslić. 

ATV nezvanično saznaje da postoji osnovana sumnja da je Kovanušićzloupotrijebiosvoj položaj i ovlaštenja, i to više puta  u postupku javnih nabavki. Bivši direktor teslićkog doma zdravlja ni juče, ni danas nije se javljao na telefon. U Okružnom javnom tužilaštvu Doboj potvrdili su da im je dostavljen na postupanje negativan revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji teslićkogDoma zdravlja za 2017. godinu.  

"Nakon razmatranja revizorskog izvještaja zatraženo je od Policijske upraveDoboj prikupljanje potrebnih obavještenja i određenih provjera, te izuzimanje relevantne dokumentacije iz navedene ustanove", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Iz tužilaštva poručuju da će po dostavljanju izvještaja policije o prikupljenim obavještenjima i preduzetim radnjama, donijeti odgovarajuću tužilačku odluku.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.