Većina protiv opoziva

Teslić: Brojanje iz četiri sporna biračka odbora

07:50, 06.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Tesliću će danas biti prebrojan birački materijal iz četiri sporna biračka odbora za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, rekla je Srni predsjednik Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić Nikolina Ristić.

Ristićeva je rekla da su dobili odobrenje Republičke izborne komisije /RIK/ da se otvore biračke kutije iz biračkih odbora u Mladikovinama, Očaušu, Vlajićima i Blatnici. 

Otvaranje je zakazano za 14.00 časova. 

Predsjednik RIK-a Oliver Blagojević rekao je Srni ranije da će materijali biti prebrojani u prisustvu članova glasačkih odbora i akreditivanih posmatrača političkih subjekata koji su imali pravo učešća u ovom izbornom procesu. 

Stanovnici Teslića izjašnjavali su se u nedjelju, 3. marta, o opozivu načelnika opštine, a pravo glasa imala su 44.033 birača. 

Protiv opoziva načelnika opštine Teslića Milana Miličevića glasalo je 64,32 odsto birača ili 9.436 od ukupno 44.033, pokazuju podaci sa 64 obrađena redovna biračka mjesta od ukupno 68. 

Za opoziv je glasalo 37,94 odsto birača ili 5.566, jučerašnji su podaci Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine. 

Odbornici u Skupštini opštine Teslić donijeli su 31. januara odluku o opozivu načelnika ove opštine, a kao datum za neposredno izjašnjavanje stanovnika o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart.