Teslić: 17 osoba u karantinu u hotelu "Posavina"

  • 30.03.2020. 18:22

17 Teslićana, koji su negativni na testiranju tokom kontrole na graničnim prelazima, smješteni su u karantin u hotelu „Posavina“ u „Banji Vrućici“. Kapacitet je 240 osoba a uslovi su dobri. Svi su pod ljekarskim nadzorom. 

"Nad njima se vrši redovan zdravstveni nadzor mjerenje temperature dva puta dnevno ujutro u 8 i naveče u 19 časova. Zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, nema tegoba i mi ćemo dalje vršiti evidenciju i nadzor ako bude potrebno preduzimati neke određene mjere", kaže dr Borjan Kršić, Dom zdravlja "Sveti Sava".

Da u karantinu sve funkcioniše bez problema uvjerilo se rukovodstvo lokalnog doma zdravlja i „Banje Vrućice“. 

"Radi se o karantinskom smještaju koji je određen od strane opštinskog Štaba za vanredne situacije na prijedlog dr Dragana Bogdanića, direktora ovog centra. Svim licima koja su smještena obezbijeđen je zdravstveni nadzor radnika Doma zdravlja „Sveti Sava“ Teslić", kaže Srđan Danilović, direktor Doma zdravlja "Sveti Sava" Teslić.

"Ovdje će se zadržavati od 10 do 14 dana, zavisno koliko su proveli u karantinu na granici. Svi su smješteni u sobe. Omogućeno im je da kontaktiraju sa svojom porodicom preko naših telefona ili svojih mobilnih telefona. Hrana će se dijeliti u restoranu, tako da će svi biti na dovoljnoj udaljenosti. Mi smo svoje kapacitete odnosno ovaj hotel stavili na raspolaganje našim ljudima koje je zadeseilo da se vraćaju i da to vrijeme provedu u humanom pristojnom hotelskom smještaju", kaže Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica" Teslić.  

U Tesliću je spreman još jedan karantin u maloj sali Sportske dvorane „Radolinka“. Tu će biti smješteni svi oni koji budu kršili mjeru kućne izolacije.

Тагови: