Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš

Tešić: Moja smjena plod straha u SDS-u i PDP-u

  • 19.02.2019. 15:37

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš Predrag Tešić izjavio je danas Srni da je očekivao smjenu sa pozicije vršioca dužnosti direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj i da ga ta odluka kotorvaroške Skupštine opštine nije iznenadila jer je javno tražio promjenu skupštinske većine i ulazak SNSD-a u vlast da bi bila ispoštovana volja građana izražena na republičkim izborima.

"Od kada gube na svim izbornim nivoima zavladao je strah i u PDP-u i SDS-u u Kotor Varošu. Mojom smjenom pokušavaju da konsoliduju svoje redove i umanje uticaj SP-a", rekao je Tešić i pozvao predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da preduzme korake da bi i u Kotor Varošu bila uspostavljena većina u skladu sa voljom građana i sastavom republičke vladajuće koalicije. 

Skupština opštine Kotor Varoš smijenila je Tešića, a za tu odluku su glasali odbornici SDS-a, PDP-a, SDA i jedan odbornik iz reda hrvatskog naroda, dok su odbornici DEMOS-a bili uzdržani. Zasjedanju nisu prisustvovali odbornici SP-a, SNSD-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske. 

U obrazloženju je navedeno da su razlozi za donošenje odluke neusvajanje izvještaja o radu i nezadovoljstvo radom direktora, a umjesto Tešića na mjesto vršioca dužnosti direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj imenovan je Čedo Komljenović iz SDS-a.

Тагови: