Reagovao i Danijel Simić

Tekst na portalu “frontal.rs” uzburkao strasti u slučaju Dragičević

  • 24.07.2018. 19:24

Do sada smo reagovali, i nastavićemo da reagujemo na svaki pokušaj stvaranja unitarne Bosne i Hercegovine, a to je pozadina grupe “Pravda za Davida”.

To danas poručuje Danijel Simić, osnivač portala “Frontal.rs”, na kome je objavljen tekst koji je podigao dosta prašine a u kome piše da je spontano okupljanje građana na banjalučkom Trgu Krajine preraslo u poliitički skup. Simić kaže da je riječ o ''redakcijskom tekstu'' i dodaje da je kap koja je prelila čašu, i zbog koje je tekst napisan, poruka Davora Dragičevića da je svako ko dođe na posebnu sjednicu Narodne skupštine u avgustu, na kojoj će se raspravljati o izvještaju o Srebrenici, saučesnik u ubistvu njegovog sina. Simić poručuje da to nema apsolutno nikakve veze sa slučajem Dragičević.

"Ukoliko bilo šta od toga probate problematizovati sa logičkog stanovišta, prelazi se u sferu emotivnog, u sferu ljudske patnje, u sferu roditeljske ljubavi i u sferu neprimjerenosti i sramote kako uopšte možete tako da razgovarate. Smatram da, kad je već nešto duboko politizovano i kada neko duboko političke izjave daje, onda apolutno nema 'svetih krava' i da se sve izjave apsolutno mogu komentarisati u javnosti", rekao je Danijel Simić, osnivač portala “Frontal.rs”

Grupa “Pravda za Davida” je, na svojoj Fejsbuk stranici, reagovala na  “Frontalov” tekst. U saopštenju piše da Davor Dragičević samo traži imena ubica svog djeteta i da, u toj potrazi, ima pravo da ide do svih raspoloživih sudskih instanci. Napisali su i da Simić nema pravo da govori o Dragičeviću, i pritom pomenuli njegove roditelje, uključujući pokojnog oca, generala VRS, Novicu Simića, koji je za zasluge u ratu, odlikovan Ordenom za hrabrost JNA, Karađorđevom zvijezdom prvog reda i Ordenom Nemanjića.

"Danijelov otac je bio general u dubokoj pozadini u Bijeljini, odakle je mlade momke kao što je Davor slao na prvu liniju fronta, gdje su ostajali bez dijelova tijela, a često i bez glave. Danijelova majka je radila u sanitetskom bataljonu i uzimala novac i oslobađala ljude od vojne obaveze, ratne profitere i one koji su imali novac da plate da ne idu na prvu liniju fronta. Kao što naš narod kaže 'ne pada iver daleko od klade', i u ovom slučaju se ispostavilo kao istina", kaže se u tekstu u grupi.

Novica Simić bio je ratni komandat koji je vodio jednu od najvećih pobjeda VRS u protekom ratu. Opreacija Koridor ostaje upamćena kao jedna od najbrljantnijih pobjeda vojske. Njegov sin danas poručuje da je, nakon teksta u kome navodi da su protesti na trgu prerasli u sve osim u borbu za istinu,  očekivao lični napad. Kaže da je to dokaz da niko nema pravih argumenata protiv onog što je napisano u tekstu.

"Ako je ime i prezime, i životno djelo mojih roditelja nešto najozbiljnije što se meni može zamjeriti dosad u mom društveno-političkom i ljudskom radu, onda sam ja na tu činjenicu ponosan", rekao je Danijel Simić, osnivač portala “Frontal.rs”.

Simić poručuje da ne bi reagovao da smatra da je Davor Dragičević napisao saopštenje koje se pojavilo u grupi "Pravda za Davida". Pošto vjeruje da iza toga stoji neko drugi, kaže da će se obratiti policiji kako bi se saznalo ko ga je tačno napisao.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.