Sjednica Predsjedništva SNSD-a

Dodik: Tegeltija zvanično kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara

  • 20.05.2019. 18:55

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke usvojena odluka po kojoj je Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

"Zoran Tegeltija je od danas zvanično kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ta odluka će biti upućena u dalju proceduru", istakao je Dodik.

On je naveo da je, u skladu sa ranije potpisanom zajedničkom izjavom SNSD-a, HDZ-a i SDA, dogovoreno da će Savez nezavisnih socijademokrata, osim predsjedavajućeg Savjeta ministara, dobiti i tri ministarstva - ekonomskih odnosa, saobraćaja i veza i ljudska prava i izbjeglice.

SNSD ĆE SE ODAZVATI NAJAVLJENOM POZIVU SDS-a I PDP-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da će se SNSD odazvati na ranije najavljene pozive predstavnika SDS-a i PDP-a za sastanak.

"Mislim da oni, kao budući domaćini, odlučuju kada će to biti i o kojem pitanju", rekao je Dodik novinarima. 

On je ocijenio da su razgovori sa predstavnicima SDS-a i PDP-a, koje je SNSD imao u martu, pokazali rezultate jer su doveli do određene političke stabilizacije. 

Krajem marta, SNSD je u Banjaluci održao odvojene susrete sa PDP-om i SDS-om, na kojima je bilo riječi o eventualnom zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH i pitanjima važnim za Republiku Srpsku.
 

 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.