Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija čestitao Vaskrs patrijarhu Irineju i svim pravoslavcima

  • 17.04.2020. 09:58

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Vaskrs NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti, sa željom da radost Hristovog vaskrsenja pruži vjeru za savladavlje svih iskušenja.

"Povodom praznika Hristovog vaskrsenja, Vama, arhijerejima, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke sa željom da ovaj praznik provedete u miru, zdravlju i sreći", naveo je Tegeltija.

On je poželio da radost Hristovog vaskrsenja pruži vjeru da se savladaju sva iskušenja, podari mir i podstakne poštovanje među svima da zajedno izgrade bolje i prosperitenije društvo, saopšteno je iz Savjeta ministara.

"U iščekivanju najvećeg hrišćanskog praznika, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrese – vaistinu vaskrese!", navedeno je u čestitki Tegeltije.

Srpska pravoslavna crkva danas obilježava Veliki petak - dan kada je Isus Hristos stradao na krstu, a u nedjelju, 19. aprila, proslaviće najveći hrišćanski praznik Vaskrs.