Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Talić: Redovno pratimo situaciju u Banjaluci, pred nama su brojne odluke radi ublažavanja posljedica korona virusa

  • 20.03.2020. 13:13

Nakon što je odgođena sjednica Кolegijuma i Skupštine grada Banjaluka zbog virusa korona i vanredne situacije u Republici Srpskoj, šef štaba za vanredne situacije gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić konstatovali su da je od izuzetnog značaja da se odbornicima dostavljaju preporuke i zaključci sa sjednica štabova, kako bi bili upoznati o svim aktivnostima s obzirom da nisu članovi štaba za vanredne situacije.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić napomenuo je da se redovno prati razvijanje situacije u vezi sa korona virusom u Banjaluci, te da je nezahvalno prognozirati tačan datum održavanja sjednice Gradskog parlamenta koji je odgođen do daljnjeg.

„Naravno, mi imamo redovne tačke dnevnog reda i aktivnosti koje trebaju biti u skladu sa programom Skupštine grada Banjaluke. Takođe smatram, nakon što se ova situacija smiri da će Skupština grada sigurno odlučivati o određenim  odlukama koje bi trebalo da dovedu do ublažavanja posljedica koje su nastale zbog korona virusa - od društvenih do privrednih. Iz tog razloga važno je da se pravovremeno  obavještavaju odbornici o svim informacijama i zaključcima koje donosi štab za vanredne situacije jer je jedan od ključnih zaključaka štaba upravo redovno obavještavanje javnosti. Nakon što se situacija smiri moramo spremno da uđemo u rješavanje poteškoća koje će nastati u Banjaluci. Кompletan štab na čelu sa gadonačelnikom Igorom Radojičićem zaista radi izuzetan posao te su jasno postavljena pravila i procedure kako se funkcioniše kao što je to slučaj i sa drugim službama na lokalnom, republičkom i državnom nivou. Posebnu zahvalnost bih uputio svim zaposlenima u zdravstvenim institucijama koji rade 24 časa dnevno i čine nadljudske napore kako bi pomogli svim građanima i  društveno odgovornim kompanijama koje su nesebično i odgovorno stavili na raspolaganje sve svoje resurse kako bi se ova situacija što prije prevazišla. U nastaloj vanrednoj situaciji ohrabrujuća je činjenica da građani Republike Srpske pokazaju visok stepen svijesti i odgovornosti čime se značajno doprinosi u kontrolisanju širenja i suzbijanja korona virusa, te ovom prilikom ih pozivam još jednom da se pridržavaju mjera, uputstava i savjeta koje daju institucije – od lokalnog do državnog nivoa“, rekao je Talić.