"Sviće"

SZP krenuo u izbornu trku

  • 07.09.2018. 19:07

Šetnjom kroz centar Banjaluke i kafom u hotelu "Bosna" sa prvim zracima sunca, Savez za pobjedu krenuo je u izbornu trku. Simbolično, u svitanje jer je i slogan opozicione koalicije "Sviće".

Ove godine nisu startovali uobičajenim lijepljenjem plataka, zato su potpisali "ugovor sa narodom", kojim garantuju da će štititi Republiku Srpsku. Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kaže da Srpska treba da gleda naprijed.

"Može biti bolje. Može bez velikih napora sa samo malo više reda. Umjesto da mislimo o prošlosti treba da gledamo u budućnost. Umjesto da budemo izolovani treba da budemo dio savremenog svijeta. Umjesto da se bavimo stvarima koje nemaju smisla treba da se bavimo ekonomijom, razvojem, boljom budućnošću, perspektivama ljudi", istakao je Mladen Ivanić.

Kandidat za Predsjednika Republike ispred Saveza za pobjedu uvjerava da je ugovor garancija da će ono što misli i govoriti, a ono što govori to će i da radi. Nakon rukovanja sa građanima, Vukota Govedarica obećava fer kampanju.

"Danas krećemo u najveću mirnodopsku bitku od nastanka Republike Srpske koja se bogu hvala ne vodi oružjem već se vodi znanjem i obrazovanjem, poštenjem i čestitosti, vodi se radom, marljivošću i odgovornošću", istakao je Vukota Govedarica. 

Podršku kandidatima pružio je i Dragan Čavić. Lider NDP-a ove godine igra na sigurno, pa je malo kasnije, ipak, zalijepio plakat, ali za koaliciju NDP - Napredna stranka - Srpska napredna stranka i partija Sloboda, koji nastupaju zajedno u Parlamentu Srpske. Ni Dragan Čavić ne želi niske udarce tokom kampanje.

"Mi ćemo u ovom izbornom procesu, svi kandidati sa naše liste, promovisati ono što mislimo da treba u društvu učiniti i vjerujemo da svi shvatamo da nam u ovom trenutku treba okretanje ka budućnosti i riješavanje ključnih ekonomskih i socijalnih problema, jer je Republika Srpska suočena sa činjenicom da veliki broj stanovnika živi u bijedi", istakao je Dragan Čavić. 

Svi redom su spremni, kažu, da se posvete onima za čije se povjerenje bore. Svi samuvjereno obećavaju bolju Srpsku. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)