Svi koji žele da pomognu da se jave Republičkoj upravi civilne zaštite

  • 20.03.2020. 13:00

Ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović apelovala je danas na sve koji žele da pruže pomoć starijim i nemoćnim licima dok traje vanredna situacija da se ne organizuju samoinicijativno, već da to učine posredstvom Republičke uprave civilne zaštite.

Ona je rekla da veliki broj građana želi da pruži pomoć onima kojima je to potrebno, pohvalivši angažman i iskazanu solidarnost, ali je uputila molbu da se prijave na poziv Republikčke uprave i aktivnosti provode posredstvom Uprave.

Podsjećamo, Republička uprava civilne zaštite saopštila je da volonteri mogu poslati onlajn prijavu za dostavu hrane i lijekova licima u Srpskoj starosti iznad 60 godina dok traje opasnost od virusa korona.

Volonteri onlajn prijavu mogu popuniti na veb stranici https://ruczrs.org/covid19.

Davidovićeva je, takođe, apelovala na građane da se ne okupljaju u grupama, te da se i prilikom boravka na javnim površinama pridržavaju preventivnih mjera.

"Na primjer, prilikom rekreacije u parku, moraju da održavaju distancu, da vode računa o higijeni i ostalim preventivnim mjerama", navela je ona.

Davidovićeva je rekla da je Republici Srpskoj registrovano više od 1.000 sportskih kolektiva i organizacija, te da se razmatra mogućnost pomoći.

"Naredni korak će biti neka vrsta pomoći, kako bi premostili ovu situaciju zajedno sa nama", rekla je Davidovićeva.

Тагови: