Uživo na ATV-u od 11 časova

Svečano otvaranje nove bolnice "Srbija"

  • 05.10.2018. 07:39

U Istočnom Sarajevu danas će biti otvorena nova bolnica "Srbija", u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM. Svečanost otvaranja zakazana je za 11.00 časova., a direktan prenos možete da pratite na programu Alternativne televizije i ATV portalu.

Svečanosti će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić. 

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu položen je 7. jula prošle godine, a u izgradnju je uloženo više od 54 miliona KM. 

Zgradu će činiti dva spojena objekta - stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa izgrađenim polikliničkim objektom. 

Planirano je da nova Bolnica Istočno Sarajevo dugoročno pruža savremene medicinske usluge za 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije. 

Bolnica je naziv dobila kao znak zahvalnosti Srbiji za liječenje građana Sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.