Uživo na ATV-u od 20.10

Svečano otvaranje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji"

07:57, 04.09.2019.
Izvor: Srna
Tokom sedmodnevne manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji", koja će večeras biti otvorena u Beogradu, biće predstavljene naučne, kulturne i umjetničke institucije iz svih dijelova Srpske, a nastupiće i samostalni umjetnici, glumci i književnici.

Manifestaciju bi u 20.00 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu trebalo da otvori srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Beogradu, koje je organizator.

Nakon pozdravne riječi šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića, poruku Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja prenijeće Njegovo preosveštenstvo vikarni episkop remezijanski Stefan. 

Očekuje se da će svečanom otvaranju prisustvovati najviši zvaničnici Srbije i Srpske, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, članovi diplomatskog kora, članovi Srpske akademije nauka i umetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, generali vojske i policije, istaknuti umjetnici, naučnici, sportisti. 

U umjetničkom dijelu programa na svečanom otvaranju biće izveden muzičko-dramski program "Pohvala srpskoj zemlji, srpskom narodu i srpskom jeziku", po scenariju Milovana Vitezovića i u režiji Dragana Elčića, uz učešće glumaca, muzičara i igrača iz Republike Srpske i Srbije. 

Ova manifestacija, koja građanima Srbije svake godine kroz zanimljive programe predstavi kulturu, umjetnost, nauku, prosvjetu i privredu Republike Srpske, ove godine će imati 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji - od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca. 

Prenos svečanog otvaranja možete pratiti na Alternativnoj televiziji i ATV portalu od 20 časova i 10 minuta.