Branislav Dujić

Svaki udar na Dan Republike jača institucije i ujedinjuje narod Srpske

  • 04.01.2019. 09:55

Svaki udar na Dan Republike, koji je za Srbe svetinja, još više jača institucije i ujedinjuje narod Srpske, izjavio je predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić povodom morbidne "čestitke" koju su institucijama Srpske uputila bošnjačka udruženja povodom 9. januara - Dana Republike.

Dukić kaže da nije iznenađen ovim provokacijama i poručuje da muslimani moraju da shvate jednom zauvijek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović. 

"Republike Srpska je jaka, međunarodno priznata i ponosno slavimo Dan Republike", rekao je Dukić za "Večernje novosti". 

On je ukazao da je i u prošlosti bilo pokušaja iz Federacije BiH da bude ukinut ovaj praznik, što su podržavali pojedinci iz međunarodne zajednice. 

"Sve napade smo odbili, Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se", poručio je Dukić. 

Na "čestitkama" koje su na adrese institucija Republike Srpske uputila bošnjačka udruženja nalazi se fotografija ljudskih kostiju i leševa i natpis: "Ako obilježite Dan Republike Srpske ne zaboravite - ovo su njeni temelji". 

Među potpisanim pošiljaocima "čestitke" su, uglavnom, udruženja proistekla iz rata, među kojima je koalicija "1. mart", ali i udruženja koja se zvanično deklarišu za toleranciju, mir, istinu i pravdu. Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)