Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Sutra odblokiranje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta

  • 05.02.2019.18:07

Dekan Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu trebalo bi najkasnije ujutro da odblokira prostorije i rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama, koje su danas zaključane, a struja im je isključena, saznaje Srpskainfo.

Po nezvaničnim informacijama, deblokada bi trebalo da uslijedi nakon intervencije resornog ministra Srđana Rajčevića koji je danas u toku dana zatražio od dekana Pravnog i Ekonomskog fakulteta i rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu da ovu situaciju pod hitno riješe.

Ministra je, kako saznajemo, naljutio problem koji je nastao u radu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, a o kojem je javnost i institucije Republike Srpske danas i pismeno obavijestio dekan ovog fakulteta Borislav Cicović.

Rajčević je, ističe izvor portala Srpskainfo, odmah nazvao dekane i rektora i tražio da se odblokira rad fakulteta, ističući da studenti ne smiju ispaštati zbog nesuglasica.

Rad ovog fakulteta danas je obustavljen jer su prostorije koje koristi u zgradama dva druga fakulteta danas zaključane, a tome su prethodile nesuglasice rukovodstava ovih fakulteta oko privremenog smještanja FFVS i plaćanja troškova rada u prostorijama Pravnog i Ekonomskog fakulteta.