"Horeka"

Šurlan: Ne dozvoljavamo da preko nas bilo ko prikuplja političke poene

  • 22.03.2021. 17:17

Član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostitelja i turizma "Horeka" Vladan Šurlan rekao je Srni da je cilj današnjeg protesta ugostiteljskih radnika bio da se pronađe zajedničko rješenje problema u kojem se ova djelatnost našla, te da se ovo udruženje ograđuje od bilo kakvih političkih konotacija.

"Želimo da ovaj problem posmatramo sa ekonomske, a ne sa političke strane i da ne dozvolimo bilo kojoj političkoj frakciji da koristi našu muku za prikupljanje političkih poena, jer mislim da to nije ni ljudski ni korektno", rekao je Šurlan, komentarišući činjenicu da su na protestima ugostiteljskih radnika u Banjaluci pojavili pojedini pripadnici opozicije.

On je dodao da ugostiteljima, ali i drugim radnicima u djelatnostima čiji je rad zabranjen novim epidemiološkim mjerama, trenutno najmanje treba neko da neko prikuplja političke poene, te da na taj način padne u sjenu stvarni problem.

"A stvarni problem je što je veliki broj radnika nezbrinut, u neizvjesnoj je situaciji kada je riječ o egzistenciji i zbrinjavanju porodica. Nije nam cilj da pravimo probleme, nego da nađemo rješenje, do kojeg možemo doći jedino dijalogom", rekao je Šurlan.

On je izrazio nadu da će se pronaći adekvatno rješenje za ugostiteljske radnike, te da neće biti prepušteni sami sebi.

Ugostitelji i frizeri iz Banjaluke i još nekoliko gradova iz Republike Srpske organizovali su danas mirno okupljanje kod Palate predsjednika Republike Srpske da bi izrazili nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama i zatražili pomoć od republičkih institucija.

Pojedini opozicinari pokušali su da politizuju protest ugostitelja u Banjaluci. Dok se oko 30-ak ugostitelja i frizera nalazilo u blizini štićenog objetka - Palate Republike, policija nije regovala, ali kada se u jednom trenutku na protestu pojavilo još oko 30 ljudi koji su očigledno imali druge namjere, policija je morala da reaguje zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

Na današnji protest izašli su pojedini opozicionari, među kojima su bili Željko Dubravac, koji je bio kandidat DNS-a za načelnika opštine Čelinac, i odbornik PDP-a u Banjaluci Ivan Begić.

Mediji naklonjeni opoziciji sve su prenosili uživao, a na snimku BN Televizije jasno se vidi Begić koji upućuje jednu osobu gdje i šta da snima. Begićev pokušaj da sve prikaže iz svog ugla nije naišao na odobrenje ugostitelja, koji su ga verbalno napali.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.