Sumnja na izborni inženjering u Stanarima

  • 05.10.2020. 19:17

Objava biračkih spiskova navela ih je na sumnju u izborni inženjering, kažu u OO SNSD-a Stanari. Oko 250 mještana te opštine, koji žive i rade u insotranstvu, a glasaju putem pošte, prijavljeni su na fiktivne adrese u Srbiji. Ni u koga ne upiru prstom, samo žele sa se situacija razjasni.

"Mi ćemo kao grupa građana, ili predstavnici političke partije podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica zbog ove pojave, naravno vidjećemo kakve će raakcije biti s te strane", rekao je Goran Jerinić, predsjednik OO SNSD Stanari. 

Dio građana se već žalio na birački spisak i netačne adrese. Neparvilnosti su uočili i drugi politički subjekti. Navode da je veliki broj umrlih osoba na spsiku, te da je sporan i broj osoba koje glasaju putem pošte. 

"Na opštim izborima 2018. za glasanje putem pušte ljudi koji su van na privremenom radu i u zemljama zapadne Evrope je bilo 267 glasača prije 2 dana sa objavom spisak CIK imamo porast ne 100 već 200 posto, imamo 832 glasača", istakao je Mihajlo Gavrić, OO DNS Stanari. 

I načelnik Stanara očekuje angažman nadležnih organa. Vjeruje da će reagovati u kraktom vremenu. 

"Ovdje očekujemo na prvom mjestu CIK, Tužilaštva i MUP-a da dođu do tih lica koja su to uradila i prekrajaju volju građana", naglasio je Dušan Panić, načelnik oštine Stanari. 

Panić kaže da o ovom problemu postoji političko jedinstvo lokalnih partija na vlasti i opozicije. Kaže da prethodnih godina nije bilo sličnih slučajeva.   
 

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)