Sastanak Dodika i Marića

"Šume Srpske" moraju povećati izvoz finalnog proizvoda

  • 01.07.2018. 19:28

Rukovodstvo "Šuma Srpske" mora obezbijediti kontinuirane analize o poslovanju u svim fazama, te mjesečno pratiti ostvarivanje proizvodnje i troškove, kao i povećati izvoz finalnog proizvoda, zaključeno je na današnjem sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora "Šuma Srpske" Riste Marića.

Predsjednik Srpske razgovarao je danas u Banjaluci sa Marićem, direktorima Šumskih gazdinstava Republike Srpske i predstavnicima Udruženja drvoprerađivača Republike Srpske o tome kako unaprijediti poslovanje ovog javnog preduzeća.

Sagovornici su informisali predsjednika Republike o aktivnostima koje se sporovode u preduzeću "Šume Srpske", koje bi trebalo da doprinesu boljim poslovnim rezultatima ovog preduzeća u narednom periodu.

Jedna od njij je i potpisivanje Okvirnih ugovora za vremenski period od pet godina za značajnim drvoprerađivačima visokog stepena finalizacije u skladu sa važećim kriterijumima za raspodjelu drvnih sortimenata.

-Plan raspodjele šumskih drvnih sortimenata shodno Odluci o utvđivanju kriterijuma i načina raspodjele šumskih drvnih sortimenata dati u nadležnost Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

-JP "Šume Srpske" obavezne su da dostavljaju Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva mjesečne izvještaje o ugovorenim i realizovanim količinama šumskih drvnih sortimenata.
 
-Striktno poštivanje ugovorenih obaveza kada je u pitanju isporuka šumskih drvnih sortimenata sa jedne i redovno plaćanje sa druge strane, kao i javno objavljivanje podataka o drvoprerađivačima koji su bodovani prilikom utvrđivanja raspodjele količine drvnih sortimenata.

-Istrajati na inicijativi Vlade RS u smislu sistemskog pristupa zabrani izvoza sirovina, kao i promocija i stipendisanje tehničara drvoprerade i inženjera prerade drveta, neke su od predloženih mjera.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)