Predsjednik OO SNSD-a

Šuman: SNSD na izbore sa svojim kandidatom za načelnika opštine Kozarska Dubica

  • 28.12.2019. 09:04

SNSD planira da na predstojećim lokalnim izborima ima svog kandidata za načelnika opštine Kozarska Dubica, kojeg će podržati koalicioni partneri - DNS, Socijalistička partija i sve stranke koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj, rekao je predsjednik Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a Jovica Šuman.

Nakon sinoćnje svečane sjednice OO SNSD-a, Šuman je podsjetio da je SNSD na vlasti u Kozarskoj Dubici, na republičkom i na nivou BiH, te da očekuje da "sinergetskim efektom doprinese što većem napretku ove lokalne zajednice.

On je rekao da će naredne godine, uz podršku predsjednika stranke i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i svih drugih nivoa vlasti, pokušati da obezbijedi što više sredstava za opštinu Kozarska Dubica, kako bi omogućili tekuću likvidnost i nove investicije.

On je rekao da Kozarska Dubica svake godine ima milion KM deficit u budžetu i da je zbog toga jako teško funkcionisati.

"Normalno, sav teret je na vlasti, a najveći teret je na stranci koja ima najviše odbornika i koja najviše učestvuje u vlasti, a to je SNSD", naveo je Šuman.

Član Predsjedništva OO SNSD-a u Kozarskoj Dubici i načelnik opštine Radenko Reljić ocijenio je da je 2019. godine bila teška, te izrazio nadu da će u narednoj biti bolje uz podršku Vlade Republike Srpske, koja nije izostala ni u ovoj godini.

"Zahvaljujem Vladi Republike Srpske koja je imala razumijevanja i pomaže nam. Samo u toku ove godine dobili smo više od 500.000 KM kojima smo zatvorili ranije presude, ali imamo još 600.000 KM obaveza koje opterećuju naš budžet i egzistenciju", rekao je Reljić.

Političku situaciju u Kozarskoj Dubici ocjenio je dobrom, kao i međuetničku komunikaciju između Srba, Hrvata i Bošnjaka u tom gradu.

Na svečanoj sjednici OO SNSD-a u proširenom sastavu analizirani su rezultati političkog djelovanja ove partije u 2019. godini, ali i finansijska situacija u toj opštini.

Rukovodstvo SNSD-a u Kozarskoj Dubici čestitalo je svim građanima Kozarske Dubice, članovima i simpatizerima Novu godinu, Božić, Dan Republike i ostale praznike.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм