Potredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske

Šulić ugostio 31 polaznika škole lokalne demokratije

  • 15.10.2020. 12:30

Potredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić danas je u Banjaluci, u okviru "Dana otvorenih vrata", ugostio 31 polaznika Škole lokalne demokratije 2020 - Udruženja građana "Gradiška incijativa – GRIN", istakavši da je želja da upoznaju mlade širom Srpske i BiH o načinu rada parlamenta, kao najvišeg zakonodavnog organa Republike Srpske.

- Želimo da upoznamo mlade ljude koje su nadležnosti i na koji način radi Narodna skupština Republike Srpske. Radi se o mladim ljudima koji završavaju srednje škole ili su prva ili druga godina fakulteta - rekao je Šulić novinarima.

Predsjednik Skupštine Udruženja građana "Gradiška incijativa – GRIN" Branko Straživuk istakao je da očekuje da će se mladi više zainteresovati za aktivizam i politiku, te za odluke koje se donose u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na lokalnom nivou.

Straživuk je rekao da se škola lokalne demokratije organizuje svake dvije godine u Gradišci i da ima ukupno oko 50 polaznika, ali da je svega njih 31 bio u mogućnosti da dođe danas u Narodnu skupštinu Srpske zbog radnih i školskih obaveza.

"Grin" je organizacija mladih osnovana s ciljem animacije i podsticaja njihovog aktivnog uključivanja u društvene procese, saopšteno je ranije iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Јedan od projekata koje trenutno sprovodi je Škola lokalne demokratije 2020, koja se sastoji od deset radionica.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник