Narodna skupština

Šulić: Mladi donose nove ideje

  • 24.07.2020. 11:02

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je veoma značajan podmladak političkih partija jer se dolaskom mladih dobijaju nove ideje koje će pomoći da budu kreirane bolje politike i ambijent za sve građane.

Šulić je dodao da mladi donose nove stvari koje treba sprovoditi od lokalne zajednice do republičkih i institucija na nivou državne zajednice.

"To znači da su nam potrebni mladi ljudi. Danas, u Narodnoj skupštini i Parlamentu Federacije BiH imamo mnogo mladih poslanika, a, siguran sam, da je takva situacija i u parlamentima kantona u FBiH", rekao je Šulić novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banjaluci, gdje su boravili mladi iz 11 političkih stranaka koji prolaze program obuke za mlade političare, koji sprovodi Institut za razvoj mladih KULT.

Šulić je naglasio da je SNSD kandidovao na svim listama minimalno 30 odsto mladih, te da je siguran da će to pratiti i druge političke partije i da će u skupštinama opština i gradova biti veliki broj mladih koji će dati dodatni impuls razvoju lokalnih zajednica.

Prema njegovim riječima, mladi u BiH mogu da lakše nađu zajednički jezik i spremni su za dijalog, možda više nego starije kolege.

On smatra da su političke akademije koje se organizuju širom BiH dobre, te je dodao da mladi, osim formalnog obrazovanja imaju više onog neformalnog, koje će pomoći da se kreiraju bolje politike i bolji ambijent za sve građane.

Samir Mahmić iz Instituta za razvoj mladih rekao je da je riječ o programu koji je Institut kreirao kako bi radio sa omladinskim političkim liderima da bi bili pripremljeni za političko djelovanje.

Mahmić, koji je i rukovodilac obuke, naveo je da je ideja da pripreme nove mlade političke elite, koje će možda sarađivati na konstruktivniji način. On je dodao da je poslije Sarajeva i Mostara ovo treći modul.

Tarik Halilović iz Platforme za progres Visoko izrazio je zadovoljstvo što je na trećem modulu obuke imao priliku da sa kolegama iz raznih političkih stranaka i organizacija iz cijele BiH nauči veliki opus koji obuhvata njihovo buduće političko djelovanje.

Maja Nikolić iz Kostajnice rekla je da je ponosna što na ovom skupu predstavlja SNSD, dodavši da ova mlada ekipa nije budućnost o kojoj se govori, već sadašnjost.

"To treba što ranije shvatiti jer tako zajedno društvo može uraditi nešto konkretno, unijeti novi duh u postojeće strukture i uraditi korisne stvari", rekla je Nikolićeva.

Sulejman Samardžić iz Cazina, koji predstavlja Stranku demokratske aktivnosti, rekao je da mladi žele da se bave politikom, a ne da se ona bavi njima. 
 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.