Srđan Rajčević

Studenti će imati dosta ispitnih rokova i niko neće biti oštećen

  • 23.04.2020. 12:31

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Srđan Rajčević, poručio je danas studentima da će biti dosta ispitnih rokova i da niko neće biti oštećen.

"Želim da obavijestim javnost da je Vlada usvojila danas Uredbu sa zakonskom snagom u dopunama Zakona o visokom obrazovanju. Uredba je sadržajno veoma kratka":

- Prva se odnosi na mogućnost u uslovima vanrednog stanja i drugim opravdanim situacijama, ministar može da uputstvom propiše uz saglasnost Vlade kako će se izvoditi ispiti.

- Druga mjera se odnosi na mogućnost ministra da uz saglasnost Vlade utvrdi drugačije ispitne rokove od onih koji su propisani trenutno važećim zakonom.

"Ono što želim da poručim studentskoj populaciji je da će biti dosta ispitnih rokova i neće niko ostati oštećen u tom smislu da iskaže svoje znanje u tim ispitnim rokovima koji će se vjerovatno održavati tamo od junsko-julskog ispitnog roka, pa nadalje", rekao je Rajčević.

Sa ovom Uredbom mi stvaramo jedan solidan pravni osnov da solidno i brzo djelujemo i kao vlada i kao ministarstvo, dodao je ministar.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)