Vicekancelar Austrije

Štrahe: Podrška Dodikovim stavovima o migrantskoj krizi

  • 24.09.2018. 15:38

Vicekancelar Austrije Hajnc Kristijan Štrahe izjavio je danas u Beču da podržava stavove predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u vezi sa migrantskom krizom u Evropi, te da treba raditi na jačanju granica, da migranti ne bi mogli da dolaze na Balkan.

"Zajednički interes nam je da štitimo granice i migrante vratimo odakle su došli. Austrijanci njeguju, pogotovo sada kada predsjedavamo EU, saradnju sa balkanskim zemljama i želimo da produbljujemo naše odnose", rekao je Štrahe za RTRS nakon sastanka sa Dodikom. 

On je naveo da je na sastanku razgovarano i o poboljšanju ekonomske saradnje i realizaciji infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj. 

Govoreći o predstojećim izborima u BiH, Štrahe je rekao da želi puno uspjeha Dodiku i izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Srpske danas u Austriji. 

"Ovo je dugogodišnje prijateljstvo koje njegujemo. Želimo to da produbimo i u budućnosti sarađujemo na svim poljima", istakao je Štrahe. 

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Slobodarske partije Austrije Johan Gudenus.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.