Potpredsjednik NSRS

Stojičić: Potrebna pomoć privredi

  • 22.05.2020. 18:29

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da je predloženi rebalans budžeta za ovu godinu koji iznosi 3,613 milijardi KM rezultat krize izazvane virusom korona, ali da će doprinijeti trošenju sredstava na zakonit način i pomoći u saniranju negativnih ekonomskih posljedica u privredi.

Ona je istaklada su mjere Vlade Srpske povodom ekonomske krize izazvane virusom bile blagovremene, te da je Vlada cijelo vrijeme uredno izvršavala budžetske obaveze.

Stojičićeva je tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu poručila da je finansijsko tržište u Srpskoj stabilno, te da cilj ostaje da se Srpska u krizi ponaša ekonomično, štedi i što prije ekonomski oporavi.

Ona je rekla da je potrebno obezbijediti pomoć privrednim granama koje su najugroženije, te da se nastave kapitalne investicije.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je u vezi sa rebalansom budžeta da je simptomatično to što je budžet Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske nakon rebalansa tri miliona KM manji iako se dešava privredna kriza u vezi sa virusom.

On je naveo da u Srpskoj ima dovoljno novca za pomoć privredi tokom epidemije virusa korona, ali da je potrebna pravednija raspodjela tih sredstava i da ne bude zolupotreba.

Šef Kluba poslanika Demosa Spomenka Stevanović rekla je da virus donio brojne ekonomske probleme, ali da je Vlada mnogo učinila na njihovom saniranju.

"Smanjen je priliv prihoda u budžet i povećani su rashodi zbog čega je rebalansiranje budžeta neophodno", rekla je Stevanovićeva.

Ona je istakla da očekuje da mjere Vlade rezultuju ekonomskim oporavkom u Srpskoj.

"Glasaćemo za predloženi rebalans budžeta", rekla je Stevanovićeva.
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм