Poslanik u NSRS

Stojanović: Nova stranka 22. decembra

  • 11.12.2018. 12:50

Poslanik iz Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenko Stojanović rekao je da će 22. decembra biti osnovana nova politička partija sa novim nazivom, ali da ostaju isti principi za koje su se zalagali u izvornom DNS-u.

Stojanović je na konferenciji za novinare u Foči istakao da su se nekadašnji članovi DNS-a odlučili da formiraju novu političku partiju nakon svakodnevnog priliva podrške širom Republike Srpske, mnogih gradskih i opštinskih odbora. 

On je naveo da je glavni razlog razmimoilaženja sa ostatkom DNS-a izbor i djelovanje potpredsjednika partije koji su došli iz drugih partija zarad obećanih pozicija. 

"U našem programu biće zastupljeni oni principi koje smo nekada imali u DNS-u iz 2000. godine. Riječ je samo o tome da nismo bili saglasni sa nekim ljudima koji su očekivali pozicije, a neki od njih su došli u partiju samo par mjeseci prije izbora", rekao je Stojanović. 

On je naveo da je 95 odsto članova fočanskog DNS-a, među njima i svi odbornici i funkcioneri stranke, prišlo novoj političkoj opciji. 

"Širom Srpske svaki dan nam se javljaju novi odbori. Mnogi od naših članova nisu informisani dobro šta se dešava, a kada dobiju prave informacije onda donose i prave odluke", rekao je on. 

Stojanović je dodao da će nova stranka sigurno biti zastupljena u novoj vladi Srpske. 

Odbornik u Skupštini opštine Foča Srđan Drašković naveo je da je kompletan Odbornički klub DNS-a za pristup novoj partiji. 

"Sva četiri odbornika će preći u novu partiju, a ja kao predsjednik kluba mogu reći da ćemo nastaviti da radimo u skupštinskoj većini. Osim odbornika, prešli su i svi funkcioneri i u lokalnim i republičkim institucijama i preduzećima", naveo je Drašković.