Teslić

Stojanović: Miličević nema skupštinsku većinu

  • 13.06.2018. 12:21

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Mišo Stojanović tvrdi da načelnik opštine Milan Miličević "nema skupštinsku većinu već da ima podršku samo jednog dijela odbornika SDS-a i SDA" i ističe da će nova skupštinska većina biti formirana ukoliko bude zaključeno da je to u interesu građana.

"Kao što smo mogli vidjeti na prethodnoj sjednici svi drugi odbornici su glasali protiv izvještaja o radu načelnika, glasali su za smjenu direktora Doma zdravlja i za smjenu načelnika Odjeljenja za urbanizam", rekao je Stojanović. 

On je naveo da duže vrijeme postoji nezadovoljstvo radom tog opštinskog odjeljenja i Doma zdravlja, uprkos "hvalospjevima" o radu ove zdravstvene ustanove, gdje je, kako ističe, "evidentiran i mobing nad radnicima". 

Stojanović je najavio da se na ovome neće zaustaviti, te da će se u narednom periodu preispitati rad i drugih odjeljenja, odnosno ustanova. 

On je ponovio da sa ostalim političkim strankama nije razgovrano o formiranju nove skupštinske većine, već o zajedničkom interesu, odnosno interesu građana ove opštine. 

"Ako zaključimo da je u interesu građana da nova skupštinska većina bude formirana, to ćemo i uraditi", poručio je Stojanović, ocijenivši spinovanjem izjave da će novonastala situacija dovesti u pitanje realizaciju projekata u ovoj lokalnoj zajednici. 

Stojanović je rekao i da se nije razgovaralo o opozivu načelnika Miličevića, ali da će se o tome razmišljati ukoliko se ukaže potreba. 

Odbornik PDP-a Radojica Todić rekao je novinarima da, ako načelnik opštine misli da nema skupštinsku većinu, to je onda njegov stav. 

Skupština opštine Teslić 7. juna je razriješila dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Nikolu Stokića, te direktora teslićkog Doma zdravlja Mladena Kovanušića i članove Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove. 

Za direktora Doma zdravlja "Sveti Sava", umjesto Kovanušića, imenovan je Đurađ Trivunović, koji je prije toga podnio neopozivu ostavku na funkciju načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije. 

Za razrješenje su glasali odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SP-a, SDP-a, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke - "Srpska u sigurne ruke". Protiv su bili odbornici SDS-a, a uzdržani odbornici SDA. 

Odbornici su odlučili da Stokića smijene sa funkcije načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, a na njegovo mjesto imenovana je Branka Đorđić. 

Načelnik opštine Milan Miličević najavio je danas da će stopirati izvršenje ovih odluka. 

"Slobodno mogu reći da se pravno nasilje sprovodi na protekle dvije sjednice Skupštine opštine, pogotovo na posljednjoj kada je smijenjen kadar SDS-a - načelnik Odjeljenja za urbanizam /Nikola Stokić/ i direktor teslićkog Doma zdravlja /Mladen Kovanušić/", rekao je Miličević na konferenciji za novinare.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.