Milorad Dodik

Što prije formirati vlast i na dnevni red staviti evropsku agendu

  • 14.10.2019. 18:32

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je danas šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera da je spreman raditi na svim evropskim pitanjima, te podsjetio da je to dogovoreno i sa Evropskom komisijom prilikom sastanka članova Predsjedništva BiH u februaru, u Briselu.

Dodik je naglasio da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno, jer je očigledno da je uslovljavanjem od ostala dva člana Predsjedništva godišnjim nacionalnim planom /ANP/ kao preduslovom za formiranje Savjeta ministara žrtvovan evropski status BiH.

Na današnjem sastanku u Sarajevu Dodik je prenio Satleru da pri ovakvom stanju stvari, gdje se pokušava formiranje vlasti uslovljavati NATO članstvom, nije siguran da li je moguće u ovom momentu formirati vlast.

"Jedino racionalno je da se formira Savjet ministara i da se što prije na dnevni red stavi evropska agenda", rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

On je istakao da se ne mogu prihvatiti nikakve ucjene.

"Ambasador Satler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Savjeta ministara, odnosno vlasti u BiH jer su zbog toga zarobljena mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH", saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je poželio novoimenovanom šefu Delegacije EU uspješan mandat u BiH.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)