Cvijanovićeva sa ambasadorom Njemačke

Što prije forimirati vlast na nivou BiH

13:21, 20.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Njemačke u BiH Kristijana Homan ocijenile su danas u Banjaluci da je važno nastaviti reformske procese radi unapređenja i stvaranja što boljeg ekonomskog ambijenta, te izrazile očekivanje da će što prije biti formirane vlasti na svim nivoima u BiH.

Cvijanovićeva je rekla da su institucije Srpske opredijeljenje za nastavak evropskog puta, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te istakla značaj poštivanja pravila usaglašenog mehanizma koordinacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike. 

Govoreći o izvršavanju obaveza u procesu pridruživanja EU, Cvijanovićeva je upoznala Homanovu o tome da je Republika Srpska prva verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije. 

Cvijanovićeva je istakla da ekonomske teme ostaju prioritet u radu institucija Srpske, sa naglaskom na strateški pristup u stvaranju okvira za sprovođenje razvojnih programa i privlačenje domaćih i stranih investicija, te poboljšanje životnog standarda. 

Tokom razgovora konstatovano je da je saradnja Republike Srpske i Njemačke dobra, uz uvjerenje da će biti nastavljena.