Cvijanovićeva sa ambasadorom Njemačke

Što prije forimirati vlast na nivou BiH

  • 20.02.2019. 13:21

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Njemačke u BiH Kristijana Homan ocijenile su danas u Banjaluci da je važno nastaviti reformske procese radi unapređenja i stvaranja što boljeg ekonomskog ambijenta, te izrazile očekivanje da će što prije biti formirane vlasti na svim nivoima u BiH.

Cvijanovićeva je rekla da su institucije Srpske opredijeljenje za nastavak evropskog puta, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te istakla značaj poštivanja pravila usaglašenog mehanizma koordinacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike. 

Govoreći o izvršavanju obaveza u procesu pridruživanja EU, Cvijanovićeva je upoznala Homanovu o tome da je Republika Srpska prva verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije. 

Cvijanovićeva je istakla da ekonomske teme ostaju prioritet u radu institucija Srpske, sa naglaskom na strateški pristup u stvaranju okvira za sprovođenje razvojnih programa i privlačenje domaćih i stranih investicija, te poboljšanje životnog standarda. 

Tokom razgovora konstatovano je da je saradnja Republike Srpske i Njemačke dobra, uz uvjerenje da će biti nastavljena.  

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?