Zadovoljni prethodnim periodom

Sto dana rada Vlade Republike Srpske: Cilj rast BDP-a

  • 18.03.2019. 19:00

Cilj Vlade Republike Srpske u narednom periodu biće rast BDP-a od najmanje pet ili šest odsto. Prvih stotinu dana rada Vlade, premijer, predsjednica Republike i koalicioni partneri ocjenjuju uspješnim.

Zadovoljni su povećanjem plata prosvjetnim radnicima i zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a da bi se omogućio dalji rast BDP-a, sljedeći zadatak je poboljšanje položaja i bolji životni standard radnika u privredi, kaže predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.

"Veći broj radnih mjesta neophodan je u realnom sektoru, treba težiti i radićemo to, na smanjenju administracije s obzirom na to da imamo jednu disproporciju. Pravi se pretpostavka da u budućem periodu opet kroz dogovor sa socijalnim partnerima radimo na povećanju plata u realnom sektoru", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

U ostvarenju planova Vlade Republike Srpske, pomoć iz Srbije dosta će značiti. Osim podsticanja njihovih privrednika da otvaraju pogone preko Drine, Srbija će učestovati i u izgradnji hidroelektrana Foča, Paunci i Buk Bijela. 

Projekti iz energetskog sektora su, kažu u Vladi, jedan od glavnih zamajaca razvoja, a ništa manje važni nisu ni infrastrukturni projekti. Vlada ne zaobilazi ni aktuelna bezbjednosna pitanja, poručuje premijer. Zato će biti provjerene i sve tvrdnje u vezi sa  navodnim naoružavanjem selefija i djelovanjem hrvatskih obavješajaca u BiH.

"Svakako da mi na sjednici Vlade u četvrtak ćemo imati informaciju od MUP-a kakva su naša saznanja o tom pitanju, ali rješenje tog pitanja i svi ti dokazi, pod znacima navoda koji se pojavljuju i koje je prije svega iznio ministar Mektić je nešto što on treba da dovede do kraja", kaže Radovan Višković.

Institucionalna i politička stabilnost ostaju prioriteti Vlade Republike Srpske, poručuju učesnici sastanka. Vjeruju da sve to doprinosi i boljoj ekonomskoj i bezbjednosnoj situaciji. Zahvaljujući proširenoj koaliciji, kažu da je ispoštovan i program rada Narodne skupštine.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.