Banjaluka

Sletio avion sa mobilnom bolnicom

  • 03.04.2020. 20:56

Na banjalučki aerodrom sletio je večeras avion sa mobilnom bolnicom, koja će imati 500 ležajeva i ostalu prateću opremu.

Vlada Republike Srpske izdvojila je 3.650.00 KM za ovu investiciju.

Višković je rekao da će ova bolnica, ukoliko za njom bude bilo potrebe na banjalučkoj regiji, biti postavljena na lokaciji u Zalužanima kod Banjaluke.

"Bio bih najsretniji premijer da ovu bolnicu ne koristimo, ali poučeni iskustvima iz okruženja odlučili smo da nabavimo mobilnu bolnicu koja će biti vlasništvio Vlade Republike Srpske i služiće nam i u narednom periodu, u slučaju bilo kakve prirodne ili druge katastrofe", rekao je Višković novinarima na banjalučkom aerodromu gdje će dočekati prvi avion sa opremom za ovu bolnicu.

"Nalazila se u Njemačkoj i bila je spremna za Vijetnam, ali smo reagovali brzo kada smo saznali da takav objekat postoji i uplatili smo sredstva. I u vrijeme krize razmišljamo dugoročno. Ponosan sam što smo imali snage i vizije da ovakav objekat nabavimo za Srpsku", rekao je Višković.

On je dodao da narednih dana treba da stignu i ostali kontingenti opreme za pokretnu bolnicu, kao i metalna konstrukcija.

"Ovaj objekat se može bilo gdje u Republici Srpskoj dislocirati, ne traži nikakvu infrastrukturu, ima u sastavu agregate i rezervoare za vodu, te mokre čvorove", pojasnio je Višković.

On je poručio da Republika Srpska u narednim danima očekuje i više od 200 respiratora, te podsjetio da je nedavno Srbija poslala deset respiratora.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.