Mladi DNS 

Stević: Saopštenje o podršci Paviću je falsifikat

  • 17.11.2018. 12:18

Član Predsjedništva Organizacije mladih DNS-a Miodrag Stević kaže da juče nije održana sjednica tog stranačkog organa i da saopštenje o navodnoj podršci te organizacije Marku Paviću predstavlja falsifikat.

"Iza saopštenja stoji samo Borivoj Obradović, predsjednik Organizacije mladih DNS-a, koji je bez bilo kakvih konsultacija sa članovima Predsjedništva izašao u javnost, obmanuo članstvo i pokazao da nije dorastao tako odgovornoj funkciji i od njega tražimo da sporno saopštenje povuče", rekao je Stević Srni. 

On je istakao da će na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva Organizacije mladih DNS-a zatražiti da Obradović snosi odgovornost za svoje postupke i djelovanje mimo stranačkih organa. 

"Obradović je, mimo stava Organizacije mladih DNS-a, na prethodnoj sjednici Predsjedništva DNS-a glasao za smjenu zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića, što je dovoljan razlog da tražimo njegovu smjenu", rekao je Stević. 

On je istakao da ga je u prethodna tri dana kontaktiralo više članova Predsjedništva Organizacije mladih DNS-a koji traže sazivanje sjednice Glavnog obora DNS-a na kojoj bi bila poništena odluka o smjeni zamjenika predsjednika DNS-a Nedeljka Čubrilovića. 

Organizacija mladih DNS-a juče je saopštila da daje bezrezervnu podršku predsjedniku stranke Marku Paviću, jer je "svjesna toga da je postignuti rezultat na proteklim opštim izborima najbolji do sada, prije svega, baziran na njegovoj viziji". 

Predsjedništvo DNS-a razriješilo je 14. novembra Nedeljka Čubrilovića funkcije zamjenika predsjednika stranke, a na zahtjev predsjednika stranke Marka Pavića.