Šef Kluba poslanika DNS-a u NSRS

Stevanović: Srpske žrtve ne smiju biti zanemarivane

  • 14.08.2018. 15:10

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je danas da više ne smiju biti zanemarivani zločini koji su počinjeni nad srpskim narodom u proteklom ratu na području Podrinja.

"Činjenica je da se u Srebrenici desio zločin, što niko ne osporava. Međutim, frustrira činjenica da su zanemarivani zločini koji su se dešavali prije ovoga nad srpskim civilima u Podrinju i u kojima je stradalo 2.600 civila, a koje je predvodio Naser Orić", rekla je Stevanovićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Ona je upitala kako je moguće da za zločin u Srebrenici odgovara veliki broj Srba, a da su za zločine nad srpskim narodom do sada vođena dva sudska postupka. 

"Ovo nije slučajno i različiti aršini prema zločinima imaju samo jedan cilj - da srpskom narodu bude nametnuta kolektivna odgvornost, da Srpska bude proglašena genocidnom tvorevinom, a rat definisan kao agresija, što odgovara bošnjačkim političarima. Ovo neće proći. U to sam uvjerena", dodala je Stevanovićeva. 

Ona je podsjetila da je u postupku protiv Orića dopušteno da vrši strahovit pritisak na svjedoke srpske i bošnjačke nacionalnosti. 

"Ucjenjivao ih je, prijetio i potplaćivao, što je neviđeno. Vjerujem da će konačno istina izaći na vidjelo i drago mi je što smo u Narodnoj skupštini postigli konsenzus kojim smo pokazali nacionalnu zrelost", rekla je Stevanovićeva. 
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)