Gradonačelnik Zvornika

Stevanović: Bez novozaraženih tokom praznika

  • 21.04.2020. 16:38

Praznični dani u Zvorniku protekli su sa dobrom epidemiološkom slikom, uz izuzetno poštovanje mjera sugrađana i bez novozaraženih virusom korona, rekao je danas komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Stevanović.

Podsjećajući da se u republičkom karantinu u Studentskom centru Karakaj nalaze dvije osobe pozitivne na virus korona sa područja opštine Osmaci, Stevanović je na konferenciji za novinare rekao da su one pod ljekarskim nadzorom, da su dobrog zdravstvenog stanja i da danas imaju kontrolne preglede.

On je naglasio da su se sva lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji pridržavala izrečenih mjera, što su potvrdile i kontrole koje je obavila Komunalna policija Zvornika.

Stevanović, koji je i gradonačelnik Zvornika, zahvalio je sugrađanima što su poštovali policijski čas koji je do sada bio najduži, kao i druge mjere.

"Zahvaljujem i svim našim službama koje su radile svoj posao i u toku prazničnog vikenda, medicinskom osoblju i svima koji učestvuju u ovom procesu, svim članovima Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i novinarima koji doprinose pravovremenom informisanju sugrađana", rekao je Stevanović.

On je naveo da su danas preventivno testirani na virus korona zaposleni u domovima za stara lica u Kiseljaku i Karakaju i dodao da je u Opštoj bolnici Zvornik počelo da radi Interno odjeljenje, nakon što su svi zaposleni i na kontrolnim testiranjima bili negativni.

Stevanović je ukazao da dobra epidemiološka situacija na prostoru Zvornika i regije Birač ne smije nikoga da zavara, posebno ne smije da dođe do kolektivnog opuštanja.

"Svjedoci smo da postoje gradovi koji su dugo bili bez ijednog zaraženog, a sada ih imaju deset i više. Problem se može desiti svake sekunde i pozivam još jednom na oprez i kontrolne organe, a naročito sugrađane. Svako naše opuštanje može skupo da nas košta", napomenuo je Stevanović.

On je istakao da je izuzetno dobro da broj novozaraženih u okruženju opada, što nagovještava da bi se moglo ući u neko drugo "poluvrijeme" pandemije na našim prostorima.

"Ako se tako nastavi, priželjkujemo da u maju uslijedi znatno ublažavanje mjera i otvaranje granica, ali je zato potrebno i dalje poštovati sva uputstva i mjere nadležnih organa u borbi protiv virusa, da bismo što prije počeli obavljati svakodnevne obaveze i oporavljati privredu", rekao je Stevanović.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм