Gostovanje u "Širom Srpske"

Stevandić za ATV: Srpska će na odluku Ustavnog suda odgovoriti hladne glave

  • 02.04.2019. 20:17

Stvaranje Republike Srpske na 9. januar je istorijska činjenica, datum rođenja i nepromjenjiva konstanta, i slavićemo ga kao i prije - poručio je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, gostujući u emisiji ATV-a "Širom Srpske".

Stevandić je govorio za ATV nakon današnjeg sastanka u Palati Republike, na koji je predsjednica Željka Cvijanović pozvala sve predstavnike parlamentarnih stranaka. Sve stranke, i vlasti i opozicije, su poslale jedinstvenu poruku, da Dan Republike i dalje treba da se slavi devetog januara, bez obzira na odluku Ustavnog suda BiH.

"Postoje stvari koje nisu za političke rasprave i ne služe za unutrašnju svađu u Republici Srpskoj, i nadamo se da će tako i ostati. Nadamo se da ovo nije privremeno jedinstvo", istakao je Stevandić.

Nakon odluke koja je doživljena kao provokacija, neko je možda očekivao dramatične reakcije, ali mi smo vrlo smireno i mudro odreagovali, smatra lider Ujedinjene Srpske. 

Stevandić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, smatra da je odluka Ustavnog suda BiH vrlo problematična, a da je u njoj zapanjujuće to što niko ne spori Republici Srpskoj da ima svoj praznik, o kojem će odlučiti na referendumu - što je već učinjeno 2016. godine.

Pogledajte šta je još lider Ujedinjene Srpske poručio u razgovoru sa Vanjom Vasilić u "Širom Srpske"!