Potpredsjednik NS RS

Stevandić: Slučaj "Dragičević" ne smije da bude povod za targetiranje ljudi

  • 02.07.2018. 21:51

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je od početka parlamentarnih rasprava o stradanju Davida Dragičevića bilo jasno da će svako ko nije saglasan sa nametnutom konstrukcijom biti prozivan kao neprijatelj, saučesnik i optužen da je učestvovao u ovom tragičnom događaju.

"Ako postoji zločin, neka se to utvrdi, a ne da to bude povod za targetiranje ljudi i političke obračune", rekao je Stevandić tokom rasprave u Narodnoj skupštini o izvještaju Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. 

On je naveo da se Anketni odbor obrazuje od narodnih poslanika i da u njegovom sastavu ne može biti niko koga nije izglasao parlament. 

"U ovom odboru bila je ličnost (Borislav Radovanović), koja vodi dugogodišnji privatni rat sa ministrim unutrašnjih poslova Draganom Lukačem", rekao je Stevandić i dodao da ta osoba optužena za pokušaj ubistva. 

On je rekao da je greška što je Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, takvu osobu stavio da ispituje tužioca, ministra i bude u predmetu. 

Stevandić je rekao da u ovom slučaju ništa neće biti sakrivreno, ali da Narodna skupština nije i ne može biti ta koja kvalifikuje krivična djela. 
 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок