Ujedinjena Srpska

Stevandić: SDS i PDP zbog starog duga krše zaključke Narodne skupštine

  • 26.02.2020. 14:54

Poslanici SDS-a i PDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH podržali su danas da se Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH razmatra po hitnoj proceduri zbog duga iz stare koalicije, ocijenio je poslanik u ovom domu Nenad Stevandić /Ujedinjena Srpska/.

"Vidjeli ste da je prvo gospodin /Bakir/Izetbegović tražio smjenu gospodina /Milana/Tegeltije, da to uradi Visoki sudski tužilački savjet. Kada je vidio da to ne prolazi, onda je bilo ono `ima neka tajna veza`, pa je /Dragan/Mektić tražio da se smijeni cijeli VSTS", pojasnio je Stevandić.

On je ponovio da su poslanici SDS-a i PDP-a podržali danas da Mektićev prijedlog bude razmatran po hitnom postupku zbog, kako je rekao, sinergijskog dejstva stare koalicije.

Stevandić je istakao da će poslanici iz Srpskog kluba i Kluba SNSD-a maksimalno poštovati odluke Narodne Skupštine Republike Srpske prilikom glasanja na današnjoj sjednici.

"Tim glasanjem nećemo smetati sprovođenje stvari koje su bitne, ne samo za Republiku Srpsku, nego i za cijelu BiH", pojasnio je Stevandić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio je da se po hitnom zakonodavnom postupku izjasni o Prijedlogu zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta u sadašnjem sastavu, koji je predložio poslanik SDS-a Dragan Mektić.

Hitna procedura usvojena je sa 23 glasa "za", 14 protiv i jednim uzdržanim, odnosno uz dovoljnu opštu i entitetsku većinu. Hitnost su iz Republike Srpske podržali SDS, PDP i Adil Osmanović.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)