Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić: Probleme rješavati u institucijama

  • 26.12.2018. 14:59

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da će se ova stranka i dalje zalagati za stabilnu i bezbjednu Republiku Srpsku, nestanak podjela i rješavanje problema u nadležnim institucijama.

Stevandić je rekao da je Predsjedništva Ujedinjene Srpske, nakon današnje sjednice u Gradišci, zauzelo stavove o svim bitnim pitanjima, izrazilo zadovoljstvo zbog ulaska u vlast u Republici Srpskoj i očkivanje da će biti dio vlasti i na nivou BiH. 

On je pozvao institucije da razriješe slučaj stradanja Davida Dragičevića, napominjući da to ne smije biti uzrok sukoba. 

"Građane pozivamo na uzdržanost, a institucije da rade svoj posao, jer svi problemi moraju biti rješavani u nadležnim institucijama. Niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke. Sve treba da se odvija po zakonu", naglasio je Stevandić, dodajući da saosjećaju sa porodicom Dragičević zbog gubitka njihovog sina. 

Reagujući na izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komišića o potrebi reorganizacije policijskih agencija u BiH, Stevandić je poručio da Komšić može ukidati samo policiju Federacije BiH, Agenciju za istrage i zaštitu, Obavještajno-bezbjednosna agenciju i "sve ono što se ne sviđa ljudima u Republici Srpskoj". 

"U našoj policiji, ako ima problema, biće rješavani u nadležnim organima. Policija je stub Republike Srpske, a mi se zalažemo da svi njeni stubovi opstanu", naglsio je Stevandić. 

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić izrazio je zadovoljstvo što je Opštinski odbor ove stranke u Gradišci bio domaćin sjednice, na kojoj je izraženo zadovoljstvo ostvarenim rezulatima na opštim izborima, a posebno postizbornim dešavanjima u vezi sa formiranjem vlasti u Republici Srpskoj. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.