Narodna skupština

Stevandić: Postići jedinstvo u vezi sa dešavanjima u Crnoj Gori

  • 26.02.2020. 18:10

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je potrebno postići jedinstvo u parlamentu Srpske u vezi sa dešavanjima u Crnoj Gori.

"Ono će biti najmanje dvotrećinsko, a Bože dragi da bude stopostotno. To bi bila dobra poruka ne samo braći u Crnoj Gori i SPC, već i svima ostalima da pokažemo kakvog smo karaktera i koliko je važna Narodna skupština", poručio je Stevandić u obraćanju na posebnoj sjednici o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

On je naglasio da je nedopustivo davanje legitimiteta nekome ko u ime države Crne Gore pokušava prisvojiti imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

"Da zatvaramo oči pred time, bila bi loša poruka našem narodu", napomenuo je Stevandić.

On je istakao da većina Srba u Crnoj Gori sa ovdašnjim Srbima dijeli iste vrijednosti i stavove kada je riječ SPC, spornom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i očuvanju imovine SPC u toj zemlji.

"To je imovina kojoj pripadamo i mi, i naši preci, ali i lideri opozicije u Crnoj Gori, koji su progonjeni u Skupštini te zemlje. U tom smjeru riječ je o državi u kojoj vlada potpuni totalitarni mrak", rekao je Stevandić.