Predsjedavajuća skupštine NATO zemalja

Stevandić poklonio Munovoj knjigu "Namjernom silom na Republiku Srpsku"

  • 27.04.2019. 15:42

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić poklonio je predsjedavajućoj Parlamentarne skupštine NATO zemalja Medlin Mun knjigu "Namjernom silom na Republiku Srpsku" o NATO bombardovanju Srpske sa porukom da u budućnosti posluži boljem razumijevanju Republike Srpske.

Knjiga je urađena sa ciljem da se u međunarodnim krugovima razumije nova realnost nakon rezolucije Narodne skuopštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti koja Republiku Srpsku definiše kao subjekt koji odlučuje i bez koga se ne mogu donositi odluke u BiH, a ne kao objekt u BiH o kojem drugi mogu odlučivati, saopšteno je iz Srpskog kluba u Parlamentarnoj skupštini BiH. 

Stevandić je Munovoj poklonio knjigu prilikom dvodnevne NATO "Ruz Rot" konferencije u Briselu, koja je održana 25. i 26. aprila i na kojoj je učestvovala delegacija Parlamentarne skupštine BiH. 

Knjiga je na srpskom i engleskom jeziku. 

Munova se zahvalila i slikala se sa knjigom i sa Stevandićem, Asimom Sarajlićem i Nikolom Lovrinovićem. 

Glavna tema jubilarnog seminara, kojeg Parlamentarna skupština NATO-a organizuje u saradnji sa Parlamentom Belgije i Ženevskim centrom za kontrolu oružanih snaga /DCAF/, naslovljena je kao "Angažovanje NATO partnera: obilježavanje Ruz-Rot nasljedstva i projekcija budućnosti". 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок