Potpredsjednik Narodne skupštine

Stevandić: Nedopustivo targetiranje političkih protivnika

  • 05.07.2018. 14:49

Potpredsjednik Narodne skupštine RS rekao je danas da je slučaj Dragičević i Izvještaj Anketnog odbora krajnje ispolitizovan u Narodnoj Skupštini. 

Stevandić naglašava da su u izbornoj godini targetirani prije svega porodica premijerke Željke Cvijanović, koja je kandidat za predsjednika Republike Srpske, a onda i MUP, SRNA i RTRS, koji, kako kaže, nemaju nikakve veze sa smrću Davida Dragičevića. 

"U ovom izvještaju je bilo nekoliko prihvatljivih stvari, kao i u zaključcima koje je predložila vladajuća većina. Nažalost, izvještaj Anketnog odbora je iskorišćen za stvari koje nemaju veze sa tragedijom porodice Dragičević i zato sam zbog svih neprincipijelnosti bio uzdržan prilikom glasanja u Narodnoj skupštini", rekao je novinarima Stevandić. 

Poručuje da je posao isključivo Tužilaštva da se bavi istragom u slučaju stradanja Davida Dragičevića, a ne narodnih poslanika. Očekuje i da pravosudni organi reaguju i po tom pitanju.

Stevandić dodaje da neće biti dopušteno da bilo ko u Republici Srpskoj narušava bilo čiju bezbjednost i da će svaki građanin, koji bude neosnovano optuživao bilo koga za slučaj Dragičević, biti kažnjen.