Ujedinjena Srpska

Stevandić: Na predstojećim izborima sa samoistalnim listama

  • 14.06.2020. 14:37

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić najavio je da na predstojeće izbore izlaze sa samostalnim listama u svim lokalnim zajednicama, osim u dvije opštine, a da za sada ova stranka u četiri opštine ima kandidata za načelnika.

Na današnjoj sjednici proširenog Predsjedništva Ujedinjene Srpske usvojene su još tri kandidature za načelnike opština. Kandidat u Rudom je Zoran Ukonić, u Osmacima Milovan Rebić, a u Čajniču Danilo Danilović.

Stevandić je naveo da je jedna od opština gdje neće ići sa samostalnim listima Novi Grad, gdje su u toku pregovori o zajedničkoj listi sa koalicionim partnerima.

Sporazuma i koalicija, kako je rekao, neće biti sa SDS-om i PDP-om, a tamo gdje postoji saradnja biće potpisana sa SNSD-om i koalicionim partnerima.

Stevandić je rekao da u mjestima gdje bude imala kandidata Ujedinjena Srpska neće tražiti nikakve koalicione sporazume, već će na glasačkom listiću pisati da je riječ o njenom kandidatu.

U manjem broju opština gdje nema saradnje koalicionih partnera sa Ujedinjenom Srpskom i njenim rukovodstvom neće podržati kandidata ni iz vladajuće, niti iz opozicione grupacije, već će članove pozvati da sami o tome odluče.

"Izuzetak je mogućnost podrške nezavisnim kandidatima kojih je trenutno nekoliko u opticaju i ne pripadaju nijednom bloku", rekao je Stevandić.

On je istakao da je odluka Predsjedništva da pozovu članstvo, simpatizere i rodbinu da na izborima u Srbiji podrže listu Aleksandra Vučića, jer je kao predsjednik Srbije do sada puno uradio za Republiku Srpsku.

Na današnjoj sjednici proširenog Predsjedništva ozbiljno je razmatrano djelovanje Centralne izborne komisije /CIK/, za koju je Stevandić rekao da je izašla iz svog mandata.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić rekao je da CIK ima klasično osvetničku politiku prema partijama iz Republike Srpske, pogotovo prema Ujedinjenoj Srpskoj, ali da će njeni pravni timovi preduzeti sve korake da bi CIK bio smijenjen.

On je objasnio da CIK samo od Ujedinjene Srpske traži spiskove članova gradskih i mjesnih odbora, što nikada do sada nije traženo.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da će postupiti prema zahtjevima CIK-a i dostaviti sve podatke koji su traženi, ali i da će im se obratiti sa upitima koje su to političke stranke kontrolisane, na koji način i kada.

"Nećemo dopustiti bilo kakvo selektivno provođenje i izvođenje bilo kakvog pravnog nasilja nad pojedinim političkim strankama koje su targetirane", rekao je Petković, koji je dodao da neko želi da onemogući rast Ujedinjene Srpske koji je očigledan. 

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина