Lider Ujedinjene Srpske

Stevandić na forumu u Moskvi: Parlamentarizam na Zapadu je pod prijetnjom

  • 01.07.2019. 15:50

Ovih dana oko 800 poslanika i eksperata iz 131 zemlje svijeta okupili su se u Moskvi kako bi učestvovali u Drugom međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma koji organizuje Državna duma.

Кljučne teme događaja biće digitalna ekonomija, međunarodna bezbjednost i zaštita životne sredine.

Na događaju učestvuje i poslanik parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, koji je stigao u Moskvu da učestvuje na ovom forumu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Србија, Република Српска и Црна Гора у Москви.

A post shared by Nenad Stevandić (@nenad_stevandic) on Jun 30, 2019 at 11:53pm PDT

– Parlamentarizam na Zapadu je iskrivljen tako da odgovara međunarodnim korporacijama, zbog čega ne pate samo obični građani, već i male države – rekao je Stevandić ruskim medijima.

Stevandić je skrenuo pažnju na činjenicu da se u ovom trenutku parlamentarizam na Zapadu razvija uprkos njegovoj neposrednoj obavezi da predstavlja volju građana i naroda.

– Danas, on služi potrebama hedž fondova i međunarodnih korporacija koje posjeduju veliki kapital i imaju ogroman uticaj koji se koristi isključivo za zadovoljavanje njihovih potreba – rekao je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

➡️ [МОСКВА] др НЕНАД СТЕВАНДИЋ ЗА РОССИЙСКАЯ ГАЗЕТА: "Парламентаризам на западу је под пријетњом." ✅ Ових дана око 800 посланика и експерата из 131 земље свијета окупили су се у Москви како би учествовали у Другом међународном форуму о развоју парламентаризма који организује Државна дума. Кључне теме догађаја биће дигитална економија, међународна безбједност и заштита животне средине. "Парламентаризам на Западу је искривљен тако да одговара међународним корпорацијама, због чега не пате само обични грађани, већ и мале државе" изјавио је за Российская Газета др Ненад Стевандић, посланик парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и лидер Уједињене Српске који је стигао у Москву да учествује на Другом међународном форуму о развоју парламентаризма. Стевандић је скренуо пажњу на чињеницу да се у овом тренутку парламентаризам на Западу развија упркос његовој непосредној обавези да представља вољу грађана и народа. "Данас, он служи потребама хеџ фондова и међународних корпорација које посједују велики капитал и имају огроман утицај који се користи искључиво за задовољавање њихових потреба", рекао је он. Системи моћи тоталитарно-криминалног типа са недемократском контролом, јер задовољавају интересе западног геополитичког курса “. др Ненад Стевандић изразио је увјерење да ће парламентаризам задржати водећу улогу и остати вјеран демократским принципима. "У сваком случају, свијет се брзо и неизбјежно мијења али ми се приближавамо мирној будућности без сукоба и ратова", закључио је он. "Морамо радити у том смјеру, јер од тога зависи очување парламентаризма." https://rg.ru/2019/06/30/bosnijskij-deputat-parlamentarizm-na-zapade-nahoditsia-pod-ugrozoj.html

A post shared by Уједињена Српска (@ujedinjenasrpska) on Jun 30, 2019 at 2:11pm PDT

Stevandić izrazio je uvjerenje da će parlamentarizam zadržati vodeću ulogu i ostati vjeran demokratskim principima.

– U svakom slučaju, svijet se brzo i neizbježno mijenja ali mi se približavamo mirnoj budućnosti bez sukoba i ratova – zaključio je on, dodajući da se mora raditi u tom smjeru, jer od toga zavisi očuvanje parlamentarizma.
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм