Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić: Izazivanjem krize svi u BiH mogu tragično da završe

  • 23.01.2019. 20:03

Ako SDA inicijativom za preispitivanje naziva Republika Srpska pred Ustavnim sudom BiH želi da izazove krizu, onda otvara proces u kome svi u BiH mogu tragično da završe, izjavio je Srni poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić.

Stevandić je naglasio da, ako SDA želi da izazove krizu u BiH, onda to "podsjeća na najave bivšeg lidera ove stranke Alije Izetbegovića da će žrtvovati mir". 

"Ako je riječ o providnoj političkoj igri da se opravdaju svojim biračima i partnerima zbog toga što moraju sa SNSD-om, kao pobjedničkom strankom u Republici Srpskoj da formiraju vlast, to je razumljivo, iako je neozbiljno", rekao je Stevandić, koji je lider Ujedinjene Srpske. 

On je izrazio uvjerenje da su svi u Republici Srpskoj dovoljno hrabri, stabilni i organizovani, da neće dopustiti da se desi nešto što je na štetu Republike Srpske, niti da će ih ovakvi potezi SDA zastrašiti. 

"S druge strane, treba vidjeti kakav je stav međunarodnih faktora vezano za izjave SDA. Ukoliko ih budu kritikovali, biće dobro, a ako prećute, onda je riječ o nekoj igri i nekom sponzorstvu nad takvom vrstom najave sukoba", ocijenio je Stevandić. 

SDA je saopštila danas da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska. 

Iz SDA navode da će pokrenuti proceduru za usklađivanje naziva Republike Srpske sa Ustavom BiH na osnovu važeće odluke Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti naroda.
 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина