Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić: Ilić nije prekršio nijedan propis

  • 13.05.2020. 14:25

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić istakao je da je stav ove stranke da zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić, proslavom Vaskrsa u svom domu, nije prekršio nijedan propis, te da ne postoji bilo kakava prekršajna ili krivično-pravna odgovornost.

"Policijski čas nije prekršen jer je to nemoguće u svojoj kući. Nisu uznemiren građani, Policijska stanice Zornik te noći nije imala nikakve prijave, a i naknadno je utvrdila da nisu prekršene nikakve propisane mjere", naveo je Stevandić.

On je napomenuo da nisu prekršene ni mjere koje uključuju nošenje zaštitnih maski i rukavica jer je ta mjera stupila na snagu 1. maja, deset dana nakon proslave Vaskrsa.

"Nikad ne bih tako proslavio Vaskrs jer mi je to sa estetske i kulturološke strane neprihvatljivo. Ali, to je pitanje ukusa, a ukus se ne kažnjava krivično ni politički. Izviđači (Bakira) Izetbegovića, koji su ovu aferu lansirali preko svojih medija, ponašaju su po modelu Mila Đukanovića i targetiranja ljudi preko vjerskih praznika", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Šef Pravnog tima Ujedinjene Srpske Milan Petković istakao je da je Pravni tim analizirao medijske napise i video-matarijal u vezi sa Ilićem, koji je član ove stranke, te da su zaključili da njegovo ponašanje ničim nije krivično djelo, kako se to željelo predstaviti.

"Da bi se nekom utvrdila krivična odgovornost on mora biti krivično osuđen, mora da postoji kriični postupak. U ovom slučaju smatramo da nije učinjena povreda Krivičnog zakonika Repubike Srpske", naglasio je Petković.

On smatra da je na djelu medijska hajka i napad na Ujedinjenu Srpsku i Ilića.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.