Skupštini Ujedinjene Srpske u Foči 

Stevandić: Hoćemo da se odluke koje se donose u Srpskoj sprovode u Sarajevu

  • 23.06.2018. 20:36

Dr Miroslav Matović večeras je na Skupštini Ujedinjene Srpske u Foči izabran za predsjednika Opštinskog odbora ove stranke.

U klub je pristupio i Momo Stanušić tako da Ujedinjena Srpska sad ima tri odbornika u Foči.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras u Foči da samo ujedinjena Republika Srpska sa jakim i razvijenim gradovima i opštinama može da opstane, uprkos stalnim napadima i pokušajima njene destabilizacije.

Stevandić je na tribini koju je organizovao Opštinski odbor Ujedinjene Srpske u Foči pod nazivom "Kuda ide Republika Srpska" poručio da Srpska mora biti nesalomiva i da sve njene karike od Trebinja do Banjaluke moraju biti snažne, jer je to jedini put njenog opstanka.

"Mi znamo da su i oni koji su na vlasti danas u Srpskoj pravili greške, ali te greške su manje od onih koje se prave danas u Sarajevu. Zato smatramo da sve ono što u Srpskoj ne valja možemo da popravimo i isto tako smatramo da u Sarajevu moramo imati reprezentaciju Republike Srpske, da budemo najbolji igrači u odbrani i predstavljanju svoje države", poručio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, sve partije u Republici Srpskoj moraju biti ujedinjene u njenom razvoju i odbrani, a ne podijeljene i u zavadi.

"Mi hoćemo da odluke koje se donose u Srpskoj, sprovode u Sarajevu, a ne da se dogovaraju u Sarajevu, a sprovode na našoj koži, te zbog toga smatramo da je prošlo dovoljno vremena da se svi u Srpskoj zapitaju šta mogu i šta znaju, da poboljšamo natalitet, smanjimo odlazak mladih, da donosimo najbolje mjere kao što je naknada za porodilje, povećanje penzija, fiskalna stabilnost, i da se vodi borba protiv kriminala i korpucije", rekao je Stevandić.

Govoreći o pokušajima destabilizacije i napada na Republiku Srpsku koji su intezivirani u posljednje dvije godine, Stevandić je rekao da su to pokušaji zavađanja naroda u Srpskoj.

"Pokušaj demonstracija, iskorištavanja raznih tragedija samo se prave da bismo se mi zavadili i da bi nam u Sarajevu naložili vatru, a potom gledali kako gori Banjaluka i kako se mi dijelimo i tučemo. To vrijeme treba da bude zauvijek zatvoreno. Izgubili smo protekle četiri godine u Sarajevu blokirajući 700 miliona za Srpsku, blokirajući zapošljavanje, projekte, napredak", pojasnio je Stevandić.

On je dodao da napadi na Srpsku i pokušaj njene destabilizacije nisu uspjeli, zbog čega je sada na snazi medijski bijes i ogorčenje onih koji su to pokušavali. Stevandić je rekao da Ujedinjena Srpska svakim danom jača svoje kapacitete i da ima preko pedeset formiranih odbora, a da je fočanski odbor jedan od organizovanijih.