Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić: Građani Srpske da pokažu jedinstvo 9. januara

  • 05.01.2020. 13:54

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić pozvao je danas građane Srpske da dođu 9. januara na Trg Krajine u Banjaluci, da zajednički obilježe Dan Republike i time pokažu svoju ljubav prema njoj, te u svijet pošalju sliku jedinstva, sloge i ponosa.

Stevandić je preporučio političkim partijama u Federaciji BiH da prestanu da osporavaju ime i prezime Republike Srpske.

"Ne možemo da promijenimo datum našeg rođenja, a to je 9. januar i to je za nas najvažnije, pa je naš stav da ga svake godine slavimo sve jače i svečanije", rekao je Stevandić na konferenciji za novinare Banjaluci.

On očekuje da će građani u velikom broju prisustvovati proslavi, te da će okititi svoje kuće zastavama da bi na najljepši način poslali poruke mira i solidarnosti.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić izrazio je zadovoljstvo što je postignuta jedinstvena reprezentacija Republike Srpske u Sarajevu u vlasti na nivou BiH.

On je naveo da se to jedinstvo najviše ogleda u tome što se ove godine neće voditi polemika o tome da li u obilježavanju Dana Republike treba da učestvuje Treći pješadijski (Republika Srpska) puk.

"Prethodnih godina su se uvijek tražili izgovori da ovaj puk ne treba da učestvuje u proslavi 9. januara, ali ove godine to pitanje se ne poteže, te se podrazumijeva da će oni učestvovati na proslavi, a to je pokazatelj kako treba da funkcionišu stvari kada je jedinstvena politička situacija", rekao je Stanić.

Povodom dešavanja u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, član Predsjedništva Ujedinjene Srpske Siniša Vidović rekao je da ova stranka podržava sve aktivnosti koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u odbrani svojih svetinja.

"Ovdje je riječ o otimanju crkvene imovine i udaru na Crkvu koja traje hiljadama godina. Crnogorska vlast je malo pobrkala pojmove, jer crkvena imovina nije stan koji možete nekome da oduzmete i da dovedete neke druge ljude tu da žive", rekao je Vidović.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i potpredsjednik stranke Natalija Trivić i član Predsjedništva Nenad Mejakić.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.