Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić: Doprinijeli smo jačanju Srpske

  • 22.11.2019. 19:25

Ponosan sam na ono šta smo uradili od osnivanja, a tek ćemo da napredujemo. Želimo dati doprinos u ekonomskom razvoju Republike Srpske, poboljšanju zaposlenosti, zaustavljanju odlaska mladih i ostalim važnim pitanjima za naše građane, poručio je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Svečani prijem povodom četiri godine rada bio je prilika i da najavi planove. 

"Naš tim za razvoj već sad radi i priprema strategije razvoja u svakoj opštini u svakom gradu i 63 strategije će biti predstavljene u martu ili aprilu mjescu. Za Banjaluku se pravi najveći mogući plan strategija, a on se zove "Banjaluka druga srpska prestonica", jer Banjaluka je najveća zapadna srpska prestonica koja je napravljena 1992. godine i mi treba da je legalizujemo kao takvu", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske. 

Iz Ujedinjene Srpske su poručili da su od osnivanja uradili mnogo, te doprinijeli jačanju Republike Srpske i njene ravnopravnosti u BiH. Ujedinjena Srpska, za četiri godine funkcionisanja, uradila više od nekih političkih partija koje postoje 20 godina, poručili su iz koalicionog SNSD-a. 

"Sigurna sam da će ta naša saradnja nastaviti da se razvija i siguran sam da je to u interesu i na zadovoljstvo članstva i SNSD-a isto tako i Ujedinjene Srpske", istakla je Željka CVijanović, potpredsjednik SNSD-a.   

"Oni su prepozanli šta i na koji način treba da rade u Republici Srpskoj i pronašli su svoje mjesto u Republici Srpskoj. Drago mi je da je predsjednik Ujedinjene Srpske u PS BiH, i da će sigurno ono što ima svoje iskustvo u političkom radu upotrebi u radu Parlamenta BiH", naglasio je Radovan Višković, potpredsjednik SBSD-a. 

Na prvim lokalnim izborima prije četiri godine kadar Ujedinjene Srpske ušao je u lokalne parlamente, na opštim u parlament Srpske i BiH, ušli su u koaliciju sa SNSD-om.